DE #1 MEUBELWINKEL IN TEAK, INDUSTRIEEL & INDIA MEUBELEN!

Over ons

Het verhaal van Megafurn : een bedrijf met passie voor meubels

Megafurn bestaat 25 jaar en is opgericht in 1996 door Jos van Hoof. Jaren geleden begon hij met de import van meubelen vanuit Indonesië, naar zijn eigen zaak in Eindhoven. Na enkele jaren de meubelzaak draaiende gehouden te hebben in Nederland, besloot hij zelf te emigreren naar Indonesië. Op deze manier kon hij vanuit daar zelf een fabriek opzetten, zelf produceren en zijn eigen meubels importeren naar Eindhoven. Jos begon een fabriek in houtbewerking op het eiland Java; zelf woonde hij op Bali. Een tijdje later begon hij ook een fabriek op het eiland waar hij woonde. In deze fabriek werden vooral meubels gemaakt voor zijn eigen zaak in Eindhoven en voor andere meubelfabrikanten in Nederland. Jos en zijn medewerkers maakten in Indonesië demontabele tuinhuizen, golfproducten, teak- en tuinmeubelen en nog veel meer. Maar behalve naar Nederland, werden de producten van zijn houtbewerkingsbedrijf nog naar vele andere landen wereldwijd geëxporteerd, waaronder naar: België, Curaçao, Australië en Hawaii.

Jarenlange relatie met Indonesië

Na negen jaar, is Jos met zijn familie teruggegaan naar Nederland. De reden daarvoor is dat hij zijn kinderen in Nederland goede scholing wilde geven en de tijd gekomen was dat de overstap gemaakt moest worden. In Nederland begon hij samen met zijn broer Wim een nieuwe meubelzaak in Eindhoven met een showroom. Iedereen kon nu weer komen om zijn meubels te bekijken. Na enkele jaren Eindhoven, is Megafurn (wat toen nog Meubel Stunter heette) verhuisd naar Sint-Oedenrode en toen ook dat te klein werd, is Helmond de thuishaven geworden van de meubel showroom.

Door de jarenlange relatie die Jos met Indonesië heeft, zijn er voordelen aan de meubels van Megafurn die je bij geen enkel ander meubelbedrijf zult zien. Zo zijn er bijvoorbeeld lage inkoop- en productiekosten en wordt er gebruik gemaakt van verantwoord hout. Al het hout dat wordt gebruikt wordt beheerd door de Perhutani, het Indonesische staatsbosbeheer, en is dus plantagehout van door de Perhutani gecontroleerde plantages. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van gerecycled hout om met name als teakhout te gebruiken. Je kunt hierbij denken aan hout wat uit huizen wordt gesloopt of op andere manieren wordt gerecycled. Op deze manier worden de teak- en mango houten meubelen op een verantwoorde manier geproduceerd. Verder zijn er in de winkel ook massieve boomstambladen uit Indonesië te verkrijgen. Bij alles is gedacht aan het land zelf. Zo zijn er fabrieksgebouwen- en machines gekocht met een gedeelte van de opbrengst in Nederland.

“We vinden het belangrijk om de Indonesische bevolking te helpen, en beiden ons voordeel uit het werk te kunnen halen”

Nu 25 jaar verder: meubelspecialist met goede relatie herkomstland

Na 25 jaar ervaring wordt Megafurn gezien als meubelspecialist. Nu verzorgen ze zowel de detaillhandel als groothandel van meubelen uit o.a. India, Indonesië en China. Deze producten worden geleverd in meer dan 100 winkels in Nederland en aan enkele andere winkels in het buitenland. Ook is er nog steeds een goede relatie met Indonesië. Er is momenteel een compleet dorpje in Indonesië wat meubels produceert. Dit is ooit begonnen met één leverancier maar inmiddels uitgebreid tot 30 leveranciers. Deze leveranciers zijn allemaal familie van elkaar en samen hebben ze inmiddels een bestaansrecht op kunnen bouwen. Kortom, Megafurn is een meubelbedrijf met 25 jaar ervaring in zowel het productieproces als de verkoop met een goede relatie met het herkomstland.

Kortom : de moeite waard om eens een kijkje te komen nemen, de koffie en het team van Megafurn staat voor u klaar.